MENU

vacature: Senior Java ontwikkelaar

Reply

vacature: Senior Java ontwikkelaar

MetaFactory voert projecten uit met een hecht en senior scrum team. De meeste software ontwikkelprojecten doen we bij ons op kantoor. De projecten variëren van Web based applicaties tot IoT oplossingen. Wij bieden senior Java ontwikkelaars hierdoor uitdagend werk.

Daarnaast ontwikkel je als senior Java programmeur met, en aan de MetaFactory Codegenerator. Deze Software Development Automation tool (SDA) is gemaakt door en voor Java ontwikkelaars.

Ontwikkeling van de MetaFactory Codegenerator

Met de MetaFactory Codegenerator realiseert een Java-ontwikkelaar sneller een applicatie, vermindert het onderhoud enorm en verbetert de kwaliteit. Het grote verschil tussen MetaFactory en MDA-tools (Model Driven Architecture) is dat de ontwikkelaar, of architect, volledig in control blijft over de code. De ontwikkelaar, of architect bepaalt zelf welke code MetaFactory genereert, niet de tool.

Hierdoor houdt de ontwikkelaar volledig grip op de performance, de vormgeving, op alles. Met onze codegenerator creëert de ontwikkelaar zijn eigen ontwikkelomgeving. Uiteindelijk genereert de ontwikkelaar met MetaFactory Java code, XML en alles wat daar bij hoort.

Aan de MetaFactory tool is al 10 jaar ontwikkeld. Inmiddels is MetaFactory klaar om door grote groepen Java ontwikkelaars gebruikt gaan te worden. Om alle nieuwe wensen en ideeën van deze Java ontwikkelaars te realiseren in de MetaFactory Codegenerator hebben wij senior Java ontwikkelaars nodig.

Ben jij die Java innovator die we zoeken?

Gedurende circa de helft van je tijd zal je intern bij MetaFactory een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de MetaFactory Codegenerator. Wij weten dat senior ontwikkelaars zich continue willen oriënteren op de nieuwste ontwikkelingen, nieuwe tools en nieuwe frameworks. Wij bieden jou hier tijd voor want we vinden dit belangrijk. Welke werkzaamheden voer je bij ons uit:

 • De realisatie van nieuwe MetaFactory releases in een agile ontwikkelmethode.
 • Het mede-bepalen van de MetaFactory product backlog.
 • Het maken van heldere handleidingen voor gebruikers van de MetaFactory tool.
 • Het bedenken, verbeteren en beschikbaar stellen van elegante basis-oplossingen in MetaFactory, de openbare MetaFactory pattern-bibliotheek.
 • De ondersteuning van externe Java ontwikkelaars bij vragen en problemen met het gebruik van MetaFactory, middels zowel email en telefonisch support, als op het MetaFactory-forum.
 • Het verbeteren van MetaFactory trainingsmateriaal.

De andere helft van je tijd werk je aan Java projecten voor of bij klanten van MetaFactory met de MetaFactory Codegenerator. Door de combinatie van deels intern werken aan MetaFactory en deels bij klanten werken met MetaFactory toetsen we MetaFactory continu in de praktijk.

Nu solliciteren >

Wat verwachten wij van jou?

Dat je de drive hebt om het dagelijkse werk van Java ontwikkelaars daadwerkelijk te willen verbeteren. Je hebt daarvoor een conceptuele visie op software development in Java. Je creëert elegante, schone en leesbare code en verwacht dat ook van anderen. Je bent leergierig en zoekt continue naar nieuwe en moderne technieken, frameworks, versies etc. in een goede balans tussen research en zelf beter gaan ontwikkelen.

Iedere senior programmeur moet full stack kunnen werken. Wij werken intern met een moderne ontwikkelstraat: Jenkins, GIT, Jira, SonarQube, Nexus, Maven en we volgen de Agile ontwikkelmethodiek.

En verder…

 • Een hands-on mentaliteit.
 • Een klantgerichte benadering.
 • Team spirit: collegiaal gedrag en goed kunnen samenwerken.
 • Goed kunnen omgaan met project deadlines.
 • Aantoonbare ervaring met diverse frameworks, bij voorkeur Spring or JEE
 • Aantoonbare ervaring met Maven and GIT
 • Kennis van Java Persistence, bij voorkeur kennis van JPA2 en Hibernate.
 • Kennis van databases: SQL and performance, bij voorkeur PostgreSQL
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Wat kun je van MetaFactory verwachten?

We bieden je uitdagende software projecten in de modernste Java ontwikkelomgeving, waaronder de MetaFactory Codegenerator.

We hebben de energie, de uitdagingen en de cultuur van een tech start-up met een team dat bestaat uit senior, ondernemende en resultaatgerichte collega’s. Fun is voor ons belangrijk net als de erkenning van jouw senioriteit. We hebben dan ook geen projectleiders. We zijn allemaal senior ontwikkelaars die volgens scrum werken. Iedereen in het team is zelf verantwoordelijk voor het ontwikkelen van zijn stories. Je mag verwachten dat een ieder uit zichzelf communiceert over de voortgang en de hulp die nodig is. Verder..

 • Een agile ontwikkelomgeving.
 • Aantrekkelijk salaris en arbeidsvoorwaarden.
 • De mogelijkheid om flexibel te werken
 • Wij zijn gevestigd in Amsterdam Sloterdijk. Met een professioneel team van Java ontwikkelaars en verkopers maken we het werk van heel veel Java ontwikkelaars nog boeiender dan het al is! Ons kantoor heeft voldoende parkeermogelijkheden en ligt dichtbij het station.

Jij verbetert door jouw inzet het dagelijkse werk van andere professionele Java ontwikkelaars.

Contactpersoon

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Jack van Praag, partner bij MetaFactory: jack@metafactory.nl of 06-53 15 57 56.

Solliciteer nu!

Sleep je bestanden hierheen, of klik hier om ze te selecteren Kies bestand
Maximale uploadgrootte: 134.22MB


reageren is niet meer mogelijk