Refactoring: beter en sneller

Refactoring is het proces om bestaande code te (her)structureren, zonder dat de functionele werking veranderd. De doelstelling is verbetering van de leesbaarheid, verlagen van de complexiteit en de uniformiteit conform de interne architectuur.

Refactoring vindt plaats om (slapende) bugs te elimineren, de uitbreidbaarheid en onderhoudbaarheid van het softwaresysteem te verbeteren en om de complexiteit terug te dringen. Door het arbeidsintensieve en kostbare karakter wordt refactoring vaak naar de toekomst doorgeschoven.

Sneller betere code opleveren

Door refactoring aan te pakken met de MetaFactory codegenerator verandert de situatie volledig omdat refactoring de standaard aanpak wordt bij het ontwikkelen van code. Vanaf nu bestaat de software uit business-logica en universele met code-instructies en metadata gedefinieerde software die met de MetaFactory tool gegenereerd wordt.

De MetaFactory code wordt altijd eerst met de hand geschreven en daarna omgezet naar elegante patterns voor Javacode die bestaat uit metadata en code-instructies. Op basis van deze patterns wordt de sourcecode gegenereerd.

Upgrade

Deze aanpak maakt het mogelijk om architectuurwijzigingen door te voeren in alle stadia van ontwikkeling, waarbij de ontwikkeltijd van die aanpassing relatief gering is. Wij hebben ervaring met het wijzigen van bijvoorbeeld de persistence laag en een upgrade van Angular JS naar Angular 8, waarbij de ontwikkeltijd beperkt is en de software na de upgrade probleemloos functioneert.

Meer informatie over onze projecten en cases?

Gebruik het contactformulier, bel 020 – 78 70 393, mail naar info@metafactory.nl of vraag het High Performance Code Lab aan via de footer hieronder.

High Performance Code Lab: smart insourcing

IT-organisaties hebben behoefte aan extra teams met senior ontwikkelaars die zijn ingewerkt om een hoge productiviteit te kunnen leveren. MetaFactory beschikt over softwareontwikkelaars om deze IT-organisaties te helpen.

High Performance Code Lab aanvragen

Winter Hackathon 2020

Maandag 24 en dinsdag 25 februari gingen onze senior java developers los. Even geen projecten maar hard core R&D in 3 teams: Polyglot Java, MetaData Grouping en Containerize MetaFactory.

Winter Hackathon 2020

Herfst Hackathon 2019

Donderdag 19 en vrijdag 20 september vond de MetaFactory Herfst Hackathon 2019 plaats. De Java-developers van MetaFactory werkten aan 2 onderwerpen: de IntelliJ Plugin en het Polyglot Java Patterns-project. Deze liveblog geeft een kijkje in de keuken bij MetaFactory. In de lente van 2020 is de volgende MetaFactory Hackathon gepland.

Herfst Hackathon 2019

Software toolset voor IT'ers

ICT inzetten: 3 projectcases uitgelicht

Interessante artikelen

High Performance Code Lab aanvragen
Contact