MetaFactory Codegenerator

In projecten gebruikt MetaFactory de MetaFactory Codegenerator als gereedschap. Een centraal project is de blijvende verbetering van deze essentiële motor van de build straat van onze ontwikkelaars.

De codegenerator is speciaal ontwikkeld voor de professionele softwareontwikkelaar met als resultaat software die zich kenmerkt door zijn aanpasbaarheid aan iedere gewenste software architectuur en ontwikkeltaal.

Wat is de MetaFactory Codegenerator?

Onze ontwikkelaars produceren in no-time hun eigen source code met de MetaFactory Codegenerator. Daarna gaat de ontwikkelaar weer door met het bedenken van oplossingen voor nieuwe uitdagingen. De softwareontwikkelaar bestuurt MetaFactory en houdt volledige controle over zijn / haar code.

Geen code meer met de hand

Handmatig software typen is tijdrovend en foutgevoelig en eigenlijk niet meer van deze tijd. Veel tijd moet worden besteed aan het programmeren van boilerplate software, de telkens terugkerende code die niet of nauwelijks effect heeft op de functionaliteit van een applicatie. Consequente verbetering van deze software is naast een tijdverslindend proces ook nog eens foutgevoelig.

Software bevat trouwens veel meer terugkerende patronen die men tijdens de ontwikkeling ontdekt. Met de MetaFactory Codegenerator gaat het anders: in plaats van alle code te schrijven, instrueert de ontwikkelaar de tool om die patronen vast te leggen in code instructies.

De ontwikkelaar legt met meta-data en code instructies aan de MetaFactory Codegenerator uit welke code hij wil hebben. Bij dit proces wordt gebruik gemaakt van template engines als Freemarker en Velocity. Integratie van tool-instructies voor patronen en unieke source code zijn eenvoudig door te voeren. Daarna produceert de MetaFactory Codegenerator de nieuwe source code. Dit proces is veel sneller dan conventionele methodes en geeft de programmeur 100% controle over het eindresultaat in tegenstelling tot de bekende software generatoren.

Deze tool is bedoeld voor ervaren senior programmeurs. Programmeurs bij MetaFactory doorlopen eerst de MetaFactory Academy voordat ze worden ingezet op projecten.

Nieuwe ideeën bij softwareontwikkeling: 9 voordelen

Aanpassingen aan de broncode verlopen altijd via aanpassingen aan de input voor MetaFactory, waardoor de aanpassingen ineens op alle plaatsen tegelijk veranderen. Dit levert snelheidsvoordeel op en geeft veel meer controle over de broncode. Wijzigingen kunnen snel, consequent en overal worden doorgevoerd, bijvoorbeeld bij voortschrijdend inzicht van de opdrachtgever of de ontwikkelaar.

Automatisering van softwareontwikkeling op de MetaFactory-manier heeft 9 voordelen.

Voor de organisatie:

  • Tot 50% productiviteitsverbetering
  • Betere softwarekwaliteit
  • Kennisbehoud
  • Geen vendor lock-in
  • Geen runtime dependencies

Voor de ontwikkelaar:

  • Blijft in controle over de eigen software
  • Elimineert repeterend werk
  • Maakt het werk uitdagender
  • Excelleert en werkt efficiënter

Over de tool

MetaFactory Codegenerator is een desktop applicatie (Windows/Linux/Mac) die draait op de computer van de ontwikkelaar. De MetaFactory Codegenerator gebruik je tijdens de ontwikkeling en heeft geen invloed op de omgeving waar de software uiteindelijk wordt gebruikt zoals server, cloud of desktop computer.

In elk softwareproject zit wel wat code die met de hand moet worden geschreven. MetaFactory biedt verschillende manieren om met deze handmatige wijzigingen om te gaan zonder dat het ingewikkeld wordt. Wil je de tool voor eigen ontwikkelaars inzetten, maak dan gerust een afspraak via de contactpagina.

Meer informatie over de MetaFactory tool lees je op www.metafactory.io

Achtergrondartikelen

Software Development Automation

Met cobotisering wordt software programmeren geautomatiseerd: waarom is dat fijn voor een ontwikkelaar?

Lees hier over Software Development Automation

Software toolset voor IT'ers

ICT inzetten: 3 projectcases uitgelicht

Interessante artikelen

High Performance Code Lab aanvragen
Contact