MENU

Wat klanten zeggen  /   René Balvers
ibb_logo

Aanleiding

Wat was de aanleiding, hoe ben je in contact gekomen met MetaFactory?

“We zijn al ruim 10 jaar klant van First Base en wisten goed welke kennis het bedrijf in huis heeft. Ook de ontwikkeling van MetaFactory hebben we dan ook vanaf het begin meegemaakt”.

Wat heeft jullie doen besluiten dat MetaFactory een interessant product kon zijn?

“We waren op zoek naar een geschikt CRM pakket. We moesten een “make or buy” beslissing nemen. We hebben daarin bijvoorbeeld naar een Open Source oplossing gekeken. Wat we wilden was in de markt echter niet beschikbaar. En aanhaken bij een bestaand Open Source-project en daar een actieve bijdrage leveren en zo onze gewenste functies verkrijgen leek ons ook niets. Immers de kosten van dit maatwerk zullen altijd blijven. Een eigen maatwerk CRM pakket laten ontwikkelen leek ons aantrekkelijker. We hebben vervolgens nagedacht over outsourcing van het ontwikkelwerk naar een lagenlonenland. Maar we voorzagen dat outsourcing naar bedrijven in bijvoorbeeld India of China steeds duurder werd. Daarnaast wilden we toch liever niet outsourcen omdat de eisen specificeren en het coördineren van een externe partij veel tijd kost. Marnix van Bochove van First Base heeft ons gewezen op de mogelijkheden om met MetaFactory de regie te nemen over onze softwareontwikkeling. We hebben uiteindelijk gekozen voor MetaFactory om daarmee de ontwikkeling van ons eigen CRM pakket op een goede manier in eigen beheer te kunnen doen”.

Ervaringen

Welke ervaringen heb je opgedaan met MetaFactory?

“Wij hebben ons CRM product “Seven” ontwikkeld met MetaFactory. Het belangrijkste voordeel dat wij ervaren is dat wij de bron voor onze software hebben kunnen verbeteren. We kunnen nu zelf beter en slimmer onze software configureren. Een prototype kunnen we nu ook eenvoudiger maken. Daarnaast is de noodzaak voor outsourcing van softwareontwikkeling er niet meer, wat ons veel tijd voor specificeren en coördineren scheelt. Verder merken we dat we onze mogelijkheden hebben kunnen vergroten om aan faaldetectie en reparatie binnen onze software te doen. Bovendien hebben onze ontwikkelaars meer uitdaging en plezier in hun werk gekregen doordat MetaFactory hen veel repetitief en saai werk uit handen neemt”.

Voordelen voor andere bedrijven

“Ik kan bedrijven die software ontwikkelen zeker aanraden om MetaFactory als gereedschap te gaan gebruiken. Een aantal voordelen die ik ze kan noemen:

  1. Geen noodzaak voor outsourcing;
  2. Snelheid;
  3. Flexibiliteit;
  4. Het ontwikkelwerk wordt uitdagender en leuker.

Mensen die vragen hebben over mijn ervaringen met MetaFactory kunnen contact met me opnemen”.

René Balvers, Directeur.

ibb_logo

I: www.ibb.nl
E: rene.balvers@ibb.nl
M: 072 – 576 2552