Het MetaFactory concept

De next step in software ontwikkeling

Softwareontwikkeling staat aan de vooravond van een kentering. Organisaties zoeken steeds vaker hun toevlucht in low-en no-code oplossingen uit onvrede met de traditionele manier van softwareontwikkeling. Te hoge kosten en te lange doorlooptijden, de geleverde functionaliteit is minder dan verwacht, het schrijnend tekort aan ervaren ontwikkelaars … En dan is er nog het issue van schaalbaarheid en onderhoudbaarheid van de software, en de kosten daarvan.

Wij vinden het een contradictio in terminis dat het ‘automatiseringsvak’ gekenmerkt wordt door ambachtelijke processen waarbij de developer eindeloos veel coderegels handmatig schrijft. Code die vaak op min of meer  dezelfde wijze ook elders in de software voorkomt. Zoveel code handmatig schrijven is kostbaar, kwetsbaar en leidt tot inconsistenties.

Vanuit dat inzicht werkt MetaFactory al sinds 2004 aan een andere benadering van softwareontwikkeling. Niet met een nieuwe taal of door het ontwikkelen van click-and-play producten voor non-developers, maar door fundamenteel het bouwproces te innoveren. Want in het ontwikkelproces,  dáar liggen de optimalisatiekansen.  Het draait om een effectievere inzet van de factor ‘mens’ en techniek: hoe laat je de techniek slim voor de developer werken?

Ons antwoord is een aanpak, met ondersteunende bewezen tooling, die het softwareontwikkelproces daar waar mogelijk automatiseert. Een aanpak waarbij de developer in plaats van te focussen op het produceren van véel code, de handen vrij krijgt om toegevoegde waarde te leveren in de vorm van meer verdieping in de business logica en het creëren van ongekend goede code en slimme oplossingen.  Met als resultaat: een versnelling van het ontwikkelproces en hoogwaardige code die uitstekend in eigen beheer kan worden onderhouden. 

Het idee: slim gebruik maken van reeds ontwikkelde componenten en standaard componenten/frameworks op basis van metaprogramming. Hoe? Met de MetaFactory Code Composer.

Met de Code Composer kunnen wijzigingen in bestaande applicaties snel en flexibel worden doorgevoerd en nieuwe projecten kunnen niet alleen sneller worden gerealiseerd, maar de software is ook beter onderhoudbaar en schaalbaar.

Code Composer

Vanuit onze drive om technologie slimmer in te zetten, hebben we een eigen white box tool ontwikkeld, de Code Composer. MetaFactory gebruikt de Code Composer natuurlijk zelf bij de bouw van maatwerksoftware, maar stelt de tool ook ter beschikking aan developers aan klantzijde. Inclusief training en advies over het werken met de composer. Wil je meer weten over de Code Composer?

Sneller software onwikkelen met Code Composer

Ontdek hoe onze belofte "your own great code in half the time" met Code Composer in jouw situatie gerealiseerd kan worden.

Naar Diensten MetaFactory

De Code Composer in de praktijk

Lees deze inspirerende case over digitale transformatie in de autobranche met onze aanpak als fundament.

Automotive Intelligence

Interessante artikelen

High Performance Code Lab aanvragen
Contact