Skip to main content

Worstel jij ook wel eens met het volgende dilemma: Een standaard oplossing voldoet niet voor mijn bedrijfsproces; Low code platformen als Mendix, Thinkwise en OutSystems bieden niet de juiste oplossing of zijn te duur in het gebruik; Alles met de hand bouwen is te duur.

Bouw dan je eigen low code platform met de Code Composer van MetaFactory. In deze blog leren we je hoe je dit aanpakt.

Wanneer low code?

Standaard low code systemen worden steeds beter. Dat is super. Low code applicaties vormen steeds vaker een oplossing voor afdelingen die hun processen willen automatiseren. Ook hebben we inmiddels geaccepteerd dat het voor de meeste low code applicaties een illusie is dat deze gerealiseerd kunnen worden zonder de inzet van ervaren software ontwikkelaars. En dat is prima.

Dus wanneer low code? Als je geen specifieke eisen stelt ten aanzien van de software architectuur. Als je de gegenereerde broncode niet hoeft te zien of aan te passen. Als je accepteert dat je binnen de mogelijkheden van de low code generator blijft. Als je de kosten van de low code generator kan en wil betalen. En als je accepteert dat je niet zonder de low code generator kan om je applicatie te blijven gebruiken.

Wat als low code niet geschikt is?

Maar wat nu als je wel specifieke eisen aan de software architectuur stelt? Wat als je specifieke eisen aan de functionaliteit stelt? Wat als performance echt een issue is? Wat als de gebruikskosten van een low code platform te duur worden? Waarschijnlijk zal je dan constateren dat voor die toepassingen de standaard low code platformen geen rendabele oplossing bieden.

Wat dan? Wellicht dat er standaard pakketten op de markt zijn, die jouw vraagstuk oplossen. Maar als dat ook niet het geval is, wat dan?

Alles met de hand programmeren? Dat kan zeker een oplossing zijn. Maar als de applicatie groter wordt, of er is behoefte aan een IT-landschap van oplossingen gebaseerd op dezelfde software architectuur, dan wordt alles met de hand bouwen duur en onderhoudsgevoelig.

Bouw je eigen low code platform met de Code Composer van MetaFactory

Geen low code, geen standaard oplossing, niet alles met de hand bouwen en onderhouden. Maar wat dan? Bouw je eigen low code platform met de Code Composer!

1- Conform jouw software architectuur
2- Genereer software met een code kwaliteit die je ook met de hand had willen schrijven
3- Zorg dat je software kwalitatief hoogwaardig, flexibel en onderhoudbaar is
4- Minimaliseer de total cost of ownership.

Je hebt met de Code Composer het beste van 2 werelden: low code èn handmatig software ontwikkelen. In onderstaande tabel zie je hoe de Code Composer zich verhoudt tot enerzijds standaard low code oplossingen en anderzijds tot handmatig software ontwikkelen bij een applicatie, of een applicatie landschap, met een omvang vanaf 100.000 regels broncode.

Hoe groter de applicatie of het applicatie landschap wordt, hoe beter de Code Composer zich gaat verhouden tot low code en handmatige oplossingen.

Onderwerp 

low code 

Code Composer

handmatig 

Functionele mogelijkheden ♦♦◊◊◊ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦
Technisch aanpasbaar ♦♦◊◊◊ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦
Snelheid ontwikkelen ♦♦♦♦♦ ♦♦♦◊◊ ♦◊◊◊◊
Onderhoudbaarheid software ♦♦♦♦◊ ♦♦♦♦♦ ♦♦◊◊◊
Minimalisatie gebruikskosten ♦◊◊◊◊ ♦♦♦♦◊ ♦♦◊◊◊
Geschikt voor niet-developer ♦♦♦♦◊ ♦◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊
Geschikt voor developer ♦♦◊◊◊ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦

 ◊◊◊◊◊ = niet van toepassing, ♦♦♦♦♦ = geheel van toepassing

Zo implementeer je de Code Composer binnen jouw organisatie:

  • Wij leren je werken met de Code Composer.
  • We bepalen samen de gewenste software architectuur.
  • We doen het voor en blijven je ondersteunen indien gewenst.

Zie onze referenties voor bedrijven die je voor gingen of kijk op deze video voor meer uitleg.

Interesse? Neem nu contact met ons op.