MENU

  /   Eclipse / IntelliJ

We gebruiken Eclipse / IntelliJ die helpt met code generatie

Ideaal, dat gebruiken wij ook als we een applicatie met MetaFactory maken. Een IDE genereert echter altijd maar code voor 1 class en niet meteen voor alle classes wat ook niet kan: Je kan IntelliJ een hele mooie toString, equals of hashCode laten maken, maar altijd maar voor 1 class en dan ook alleen als je met de hand aangeeft dat je dat wil.

Als je eerst Eclipse of IntelliJ de toString, hashCode en equals laat genereren, dan maak je vervolgens op basis van de door de IDE gegenereerde methode in 1 class een freemarker template aan om deze code met MetaFactory te genereren voor alle classes. Via metadata in de modelbeschrijving wordt de freemarker template aangestuurd en weet hij of hij bepaalde velden wel of niet moet meenemen in de te maken methode. Ook dit is het makkelijkst te begrijpen aan de hand van een demo of met een voorbeeld. In dit voorbeeld wordt zowel de toString als de equals als de hashCode methode voor alle classes gemaakt op basis van een freemarker template voor elke methode.

Bij het maken van de Freemarker templates is de ontwikkelaar al echt bezig met SDA (Software Development Automation), omdat hij zijn eigen programmeerwerk dan aan het automatiseren is. Alleen een ontwikkelaar kan zijn werk automatiseren.