IT-architectuur

Wil je dat eigen ontwikkelaars zich focussen op de kernfunctionaliteit? Opdrachtgevers met een dergelijke wens maar te weinig ontwikkelcapaciteit hebben om in-house snel te kunnen opleveren komen uit bij MetaFactory.

Wij leveren snel en goed een web-applicatie die bestaat uit een database, schermen, interfaces, business logica en rapportage mogelijkheden. 

In korte tijd en voor een vaste prijs levert MetaFactory een systeembasis, vergelijkbaar met een casco in de scheepsbouw.

MetaFactory levert het casco om volgens klantwens op door te bouwen

Krijg je de opdracht een nieuwe browser gebaseerde applicatie te ontwikkelen en weet je wat je opdrachtgever wilt? Snelheid van oplevering is belangrijk. Onze web-applicatie bestaat uit een database, schermen, interfaces, business logica en rapportage mogelijkheden.

Analogie: van casco naar design

De aanbieding van MetaFactory aan de markt is vergelijkbaar met ontwikkelingen in de scheepvaart. Sommige botenbouwers beginnen niet bij nul, maar starten met het kopen van een gespecificeerd casco bij een scheepswerf. Dit casco wordt drijvend en in de grondverf afgeleverd. Vanaf dit punt gaat de botenbouwer afbouwen naar de wensen van de klant.

Het bouwteam van de botenbouwer richt zich volledig op de realisatie van het gewenste schip en doet het dankbare werk, namelijk het werk dat de klant ziet. Hierdoor levert de botenbouwer sneller een schip op maat af.

Opdrachtgevers van MetaFactory zijn de botenbouwers en wij zijn de casco-applicatieleverancier. MetaFactory levert een flexibele en gestructureerd opgezette basis die uitgebreid is getest en uitstekend verder aangepast kan worden door derden.

Dit casco is de zogenaamde 80% van de maatwerkapplicatie. De aangeleverde MetaFactory-code is eigendom van de opdrachtgever. Zo kunnen klanten direct door met de afwerking, ofwel de 20% specifieke code die er voor de opdrachtgever echt toe doet. We doen dit tegen een vaste prijs en met een snelheidswinst van zomaar 50%.

Nieuwe ideeën van software-ontwikkeling

Voordat ontwikkelaars toekomen aan de bouw van de kern van de applicatie, besteden ze veel tijd aan inrichting en bouw van ondersteunende invoerschermen. Hiermee bestuur en test je de applicatie. Dit werk doet MetaFactory zodat er geen tijd en capaciteit verloren gaat met het realiseren van standaard invoerschermen en het ontsluiten van de database.

Op deze manier kun je direct van start met het ontwikkelen van die zaken die uniek zijn aan de applicatie voor je opdrachtgever. MetaFactory levert een systeem af en het team van onze klant kan aan de slag om de applicatie af te bouwen.

Aanpak in 3 stappen

Op basis van het datamodel leveren we de Create, Update en Delete functionaliteit: de casco-applicatie. Deze maken we in 3 stappen:

  1. Oplevering gewenst datamodel
  2. Casco: Voorlopige functionele en technische oplevering
  3. Definitieve functionele en technische oplevering

 

Kosten

Voor de ontwikkeling van de casco rekent MetaFactory een basis fee van € 2.500 en € 950 per te bouwen entiteit. Een entiteit is ongeacht het aantal attributen per entiteit en ongeacht het aantal referenties naar andere entiteiten.

Maak een afspraak voor een prijsindicatie en wij kunnen starten met de intake. Gebruik het contactformulier, bel 020 – 78 70 393 of mail naar info@metafactory.nl

 

Automatisch testen kan nog intelligenter

Een softwareproject wordt leuker en interessanter om te bouwen naarmate je als team dichter bij het beoogde resultaat komt. Bij het opleveren van nieuwe features wordt echter ook de controle van de bestaande functionaliteit een steeds belangrijker aandachtspunt. Wil je het omvallen van oude functionaliteit snel kunnen detecteren dan is het noodzakelijk om steeds opnieuw alle mogelijke paden in je applicatie te bewandelen. Dit proces is een tijdrovende en eentonige bezigheid terwijl je als programmeur meestal liever bezig bent met het bedenken van nieuwe oplossingen.

Automatisch testen kan nog intelligenter

Interessante artikelen