High performance code lab: smart insourcing

Dé oplossing voor productieve software ontwikkeling

Stel je eens voor…. dat je de beschikking krijgt over een droomteam van Java developers die 2x sneller kunnen ontwikkelen. En dat de software die ontwikkeld wordt, van uitstekende kwaliteit, gemakkelijk te onderhouden en wendbaar is. Aanpassingen kunnen snel, onder jouw eigen regie, worden doorgevoerd. Want je bent zelf eigenaar van de source code. Je bent volledig ‘in control’.

Dit ideaalplaatje kan werkelijkheid voor je worden. MetaFactory heeft namelijk een unieke opzet ontwikkeld waarmee je als IT-afdeling echt een sprong vooruit kan maken: het High Performance Code Lab.

Met het High Performance Code Lab bieden we een revolutionaire manier van samenwerken en ontwikkelen, waarbij mensen en techniek optimaal worden ingezet. Het concept: een ingewerkt MefaFactory team van full stack Java developers met onder hun arm onze  Code Composer komt in-company jouw IT-afdeling versterken.

Het Code Lab team kan 50% sneller produceren doordat het uit zeer ervaren mensen bestaat. Én omdat ze een slimme coderingstechniek gebruiken. Ze maken software die snel aanpasbaar is. En het eigen team kan daarop, in eigen beheer, verder bouwen. Kortom, een ideale manier van werken voor iedere ambitieuze IT-afdeling met strakke deadlines en een tekort aan senior ontwikkelaars.

MetaFactory, your own great code in half the time.

Eigen IT-team leren om 50% sneller te produceren

Onze senior developers werken in het Code Lab samen met je eigen IT-teamleden. Jouw eigen ontwikkelaars kunnen blijven blijven werken zoals ze gewend zijn. Binnen de samenwerking maken zij kennis met de werkwijze van de MetaFactory developers, die slim gebruik maken van de Code Composer. Door in sprints mee te draaien ervaren ze in de praktijk hoe de codegenerator kan worden ingezet. Zo leert jouw eigen team on-the-job hoe ze productiever, betere code kunnen produceren. Daarmee sla je twee vliegen in een klap: opleiding én resultaat binnen het project. Het leren werken met de Code Composer ontstaat organisch en is geen ‘must’. Het biedt wel een duurzaam voordeel: de ontwikkeling van het eigen team!

Wij dragen onze kennis graag over en brengen onze tools en code instructies gedurende het traject van het Code Lab in. Na oplevering van het project heeft de IT-afdeling de mogelijkheid om door te gaan met het werken met de Code Composer. Zodat het eigen team met de opgebouwde kennis en vaardigheden, zelf 2 x sneller kan blijven ontwikkelen. 

Sneller betere code ontwikkelen: hoe werkt het?

De opzet voor het High Performance Code Lab is voortgekomen uit de eigen projecten van MetaFactory. Al vanaf onze oprichting zetten we onze eigen Code Composer in om productiever, betere code te ontwikkelen voor de maatwerk software projecten waar we aan werken. Want ICT slimmer inzetten voor betere resultaten, is wat ons inspireert. Inmiddels hebben we een bibliotheek vol beschikbare code instructies opgebouwd. En door de opgedane ervaring is de Code Composer, onze projectaanpak én onze werkwijze verder geperfectioneerd.

Bekijk even deze drie projectcases om te zien waartoe onze software ontwikkelteams in staat zijn.

Onze troef: de Code Composer

Het ‘geheim’ van de winst in productiviteit en kwaliteit is het werken met de Code Composer. Een uitleg in een notendop: in plaats van handmatig alle software te typen – tijdrovend en foutgevoelig – , maakt de ontwikkelaar code instructies. Gestuurd door de code instructies produceert de Code Composer in no-time nieuwe source code. Onnodig handwerk wordt geëlimineerd en de ontwikkelaar krijgt tijd voor echte innovatie.

De doorlooptijd van een project wordt met onze aanpak aanzienlijk verkort, én er wordt zeer hoogwaardige software opgeleverd. Dat betreft de kwaliteit en structuur van de code, de ondersteuning van unit tests en automatisch testen en bijvoorbeeld gekoppelde documentatie/handleiding.

Het productiviteitsvoordeel is vooral groot als de technologie stack overeenkomt met de stack waarmee MetaFactory haar projecten uitvoert. In dat geval kunnen wij onze bestaande Building Blocks gebruiken! Is er een andere technologie stack gekozen, dan is een initiële investering nodig voordat de volledige tijdswinst gerealiseerd kan worden.

Het High Performance Code Lab kan op locatie van de opdrachtgever werken, maar ook gedistribueerd (gedeeltelijk bij de opdrachtgever), of in de Code Lab projectruimte van MetaFactory in Amsterdam. Om het even of je behoefte hebt aan extra ontwikkelcapaciteit, uitbreiding van werkzaamheden, opstart van nieuwe projecten, extra vaart of de ontwikkeling van jouw ICT-team. 

Benieuwd of het Code Lab dé oplossing is voor jouw organisatie?

We bespreken graag in de vorm van een Teams-meeting de mogelijkheden voor jouw situatie, en als je daar interesse in hebt, vertellen we over de hoed en de rand van onze aanpak. In 30 minuten, natuurlijk vrijblijvend! Leuk als je een afspraak plant!

En schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste inzichten en projecten.

High Performance Code Lab aanvragen

Verbeter je eigen software ontwikkelteams om sneller betere code op te leveren en neem contact op om de aansluiting op jouw situatie te onderzoeken.

High Performance Code Lab aanvragen

Interessante artikelen