Building blocks: slim maatwerk om ambities waar te maken

Als je voelt dat software beter moet

Past de software die je gebruikt bij de wijze waarop jouw organisatie klantwaarde wil creëren? Past het bij de werkwijze, processen en ambities van jouw organisatie? Wat zie je in de praktijk: helpen de systemen medewerkers om beter of makkelijker hun werk te doen? Of kost het medewerkers juist veel tijd? En blijken noodzakelijke aanpassingen aan functionaliteiten kostbaar en tijdrovend?

Als je je realiseert dat je huidige ICT proces suboptimaal is en je tegen de grenzen van standaard softwarepakketten aanloopt, dan hebben we goed nieuws. MetaFactory ontwikkelt software die 100% om jouw behoeften en processen draait, maar niet 100% nieuw ontwikkeld hoeft te worden. Dus zonder de hoge kosten, tijdverlies en kwaliteitsvraagstukken die normaliter bij maatwerksoftware komen kijken. We ontwikkelen namelijk slim: maak kennis met onze building blocks!

MetaFactory, business partner om slim software te ontwikkelen

MetaFactory staat voor een andere manier van ontwikkelen. We hergebruiken de kwaliteitscode die we eerder ontwikkeld hebben en kunnen heel snel nieuwe code ontwikkelen door de inzet van onze eigen MetaFactory tool, gebaseerd op metaprogrammeren. Hoe dat werkt? Daar kun je hier alles over lezen, maar belangrijker is wat onze aanpak voor jou oplevert. Namelijk: tijdwinst, lagere ontwikkelkosten en betere software. En dat is misschien wel het allerbelangrijkste: software die doet wat jij wilt, altijd. Nu en in de toekomst want het gemak waarmee aanpassingen kunnen worden doorgevoerd, is kenmerkend voor onze aanpak.

Building blocks: slim maatwerk bouwen

Building blocks zijn de bouwstenen die we gebruiken om snel, betaalbaar maatwerksystemen te bouwen. Ze vormen de basis van functies die wij in het verleden voor klanten hebben gebouwd, met onze MetaFactory tooling. Er zijn building blocks voor basisfuncties – zoals website-en IOT-integratie, en procesfuncties – zoals urenadminstratie, Crm en voorraadmanagement. Vergelijkbaar met het concept van low code, maar dan specifiek op maat gemaakt voor jouw organisatie. Zonder vendor lock in!

Met de building blocks hebben we geteste software bouwstenen in huis om jouw specifieke maatwerk te ontwikkelen. Of het nu een add-on voor je huidige software pakket betreft, of een geheel nieuw te ontwikkelen applicatie.

Greep uit building blocks voor basisfuncties:

 1. Website integratie
 2. ERP integratie
 3. IOT integratie
 4. Gebruikers Inloggen/authenticatie
 5. Gegevens bewerken CRUD (aanmaken, wijzigen, deleten)
 6. Gegevens in lijsten of in dashboard tonen

Voorbeelden building blocks voor procesfuncties:

 1. Uren-administratie
 2. Lead-management
 3. CRM
 4. Voorraadmanagement/strong>
 5. Product configurator
 6. Order handling

Your own great code, in half the time

Wat zijn de kosten?

Door de inzet van onze bouwblokken en metaprogrammeren realiseren we 100% maatwerk, met het prijskaartje van een standaard oplossing. Als je kijkt naar de total costs of ownership (onderhoudbaarheid, aanpasbaarheid en schaalbaarheid) is het kostentechnisch sowieso een aantrekkelijk alternatief voor standaard software.
Projecten die door ons gerealiseerd worden, starten bij ongeveer € 50.000. Daarbij kijken we naar te behalen besparingen en/of extra opbrengsten en zijn we snel in staat om met behulp van de gecertificeerde FunctiePuntAnalyse tot een transparante kostencalculatie te komen.
Last but not least, want tijd= geld: de doorlooptijd. Door onze werkwijze ontwikkelen we sneller! Uit een onafhankelijk uitgevoerde benchmark is bewezen dat we 2x sneller software ontwikkelen dan het marktgemiddelde.

Nodig ons uit om mee te denken hoe het slimmer kan!

Digitale Transformatie voor organisaties

MetaFactory kijkt no-nonsense en positief naar Digitale Transformatie en helpen organisaties om ICT-technologie in te zetten en succesvol te kunnen ondernemen. Vaak heeft ‘digitaal’ een associatie met problemen en doemscenario’s. Dat is nergens voor nodig. Het gaat niet om het oerwoud van ICT-producten en hoe je die in je huidige organisatie perst. Wij denken vanuit de gedachte hoe het slimmer en beter kan.

Lees verder over Digitale Transformatie

Interessante artikelen