Naar overzicht

GP ELITE, een inspirerend verhaal over ondernemen in de hoogste versnelling

Missie

Marc Schipper is al zo lang als hij zich kan herinneren een enthousiast autosportliefhebber. Hij startte met indoor karting, gevolgd door racing op het circuit op hoog professioneel niveau: Marc is de eerste Nederlander die de Lotus Cup Europe op zijn naam weet te schrijven. Tien jaar geleden richtte hij zijn bedrijf GP Elite op. Zijn missie: autosportdromen laten uitkomen.

GP Elite organiseert exclusieve autosportevenementen. Marc: “Mijn passie is mensen laten genieten van exclusieve auto’s en de autosport. Door het gezond laten groeien van mijn organisatie kunnen nu meer mensen genieten.” Dat doet hij zeer succesvol. GP Elite is van een eenmanszaak gegroeid naar een geoliede organisatie, met teamleden die dezelfde topsportmentaliteit hebben. De eerste jaren bestonden de activiteiten vooral uit autosportevenementen. Intussen heeft de organisatie ook een afdeling engineering waar auto’s voor sportevenementen geprepareerd en onderhouden worden, en een racetak waar vooral met Porsche internationaal geracet wordt. Lees over de groeivraagstukken van deze jonge ondernemer, zijn succesformule en de wijze waarop MetaFactory ondersteunt.

Aanpak

Accelereren door middel van maatwerk

GP Elite heeft vanaf de prille start de visie gehad dat haar slogan “drive with perfection” betekent dat de interne bedrijfsprocessen ook perfect georganiseerd moeten zijn. Samen met MetaFactory is gewerkt om de bedrijfsprocessen met maatwerk software te ondersteunen om zo naadloos aan te sluiten op de bedrijfsvisie.
De uitdaging werd al snel duidelijk: hoe kan GP Elite zich organiseren om de perfecte klantbeleving waar te kunnen maken op grotere schaal?

GP Elite heeft met behulp van MetaFactory een grote slag gemaakt op het gebied van omzet, groei en ICT. Een belangrijke stap is de ontwikkeling van een maatwerk Event Management systeem geweest, kortweg EMS, en de inrichting van het financiële systeem.

Over het EMS: in eerste instantie kwam er veel handwerk aan te pas om een event te realiseren. Marc: “We werkten met Excel spreadsheets en hoewel we weinig fouten maakten – we zijn daar altijd heel precies in geweest – zagen we in hoe belangrijk het voor onze groeiende organisatie is om over een systeem te beschikken dat ons helpt bij een excellente uitvoering.“

“Een systeem moet 100% zijn, anders is het voor mij nul, niets, waard. Dan werk ik er namelijk niet mee.”

– Marc Schipper over het EMS

Adaptieve software

Door middel van het investeren in slimme processen kan GP Elite nu het perfecte maatwerk bieden voor iedere klant. Een schoolvoorbeeld van operational excellence, gericht op het realiseren van customer intimacy. Daar hoort software bij die de werkwijze optimaal ondersteunt.
Het EMS is nu al een aantal jaar probleemloos in gebruik en wordt regelmatig uitgebreid op basis van nieuwe inzichten en wensen – GP Elite blijft zich ontwikkelen en daarmee de ondersteunende processen. Dat vraagt om software die daarin kan meebewegen. Door de inzet van de MetaFactory werkwijze met de code composer is GP Elite in staat om het systeem zowel technisch als functioneel aan te passen aan het evoluerende eisenpakket.

Opdrachtgever
GP ELITE - Marc Schipper, eigenaar
Diensten
Refactoring legacy
Periode
2017 - 2019

resultaat

Onze aanpak leidde tot de volgende resultaten:

100%
Excellente uitvoering
GP Elite = Drive to perfection
100%
Missie geslaagd
Meer mensen laten genieten van exclusieve auto’s en de autosport