Vacature

Vacature senior Java ontwikkelaar

[object Object]
Tony Koeleman
May 28, 2019

MetaFactory voert projecten uit met een hecht en senior scrum team. Veel software ontwikkelprojecten doen we op ons kantoor in Amsterdam. De projecten variëren van Web based applicaties tot IoT oplossingen. Wij bieden senior Java ontwikkelaars uitdagend werk.

In de projecten gebruiken we de MetaFactory Codegenerator als gereedschap. Ons centrale project is de blijvende verbetering van deze tool. Deze Software Development Automation tool (SDA) is gemaakt door en voor Java ontwikkelaars.

Ontwikkeling van de MetaFactory Codegenerator

Met de MetaFactory Codegenerator realiseert een Java ontwikkelaar sneller een applicatie en vermindert het onderhoud enorm terwijl de kwaliteit verbetert. Het grote verschil tussen MetaFactory en MDA-tools (Model Driven Architecture) is dat de ontwikkelaar of architect volledig in control blijft over de code. De ontwikkelaar of architect bepaalt zelf welke code MetaFactory genereert, niet de tool.

Hierdoor houdt de ontwikkelaar volledig grip op de performance, de vormgeving, op alles. Met de MetaFactory Codegenerator creëert de ontwikkelaar zijn eigen ontwikkelomgeving. Uiteindelijk genereert de ontwikkelaar met MetaFactory Java code, XML en alles wat daarbij hoort.

Aan de MetaFactory tool is zo’n 10 jaar ontwikkeld. Inmiddels is de MetaFactory Codegenerator klaar om door grote groepen Java ontwikkelaars gebruikt te gaan worden. Om nieuwe wensen en ideeën van deze Java ontwikkelaars te realiseren, hebben wij nu senior Java ontwikkelaars nodig.

Ben jij de Java innovator die we zoeken?

Gedurende circa de helft van je werktijd zal je intern bij MetaFactory een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de MetaFactory Codegenerator. Wij weten dat senior ontwikkelaars zich continue willen oriënteren op de nieuwste ontwikkelingen, nieuwe tools en nieuwe frameworks. Wij bieden jou hiervoor de tijd omdat we dit belangrijk vinden. Werkzaamheden die je bij ons uitvoert:

 • realisatie van nieuwe MetaFactory releases in een Agile ontwikkelmethode;
 • mede bepalen van de MetaFactory product backlog;
 • maken van heldere handleidingen voor gebruikers van de MetaFactory tool;
 • bedenken, verbeteren en beschikbaar stellen van elegante basis-oplossingen in MetaFactory, de openbare MetaFactory pattern-bibliotheek;
 • ondersteuning van externe Java ontwikkelaars bij vragen en problemen met het gebruik van de MetaFactory tool, middels email en telefonisch support en op het MetaFactory-forum;
 • verbeteren van MetaFactory trainingsmateriaal.

De andere helft van je tijd werk je aan Java projecten voor of bij klanten van MetaFactory met de MetaFactory Codegenerator. Door de combinatie van deels intern werken aan MetaFactory en deels bij klanten werken met de MetaFactory tool toetsen we MetaFactory continu in de praktijk.

Wat verwachten wij van jou?

Wij verwachten de drive om het dagelijkse werk van Java ontwikkelaars daadwerkelijk te willen verbeteren. Je hebt daarvoor een conceptuele visie op software development in Java. Je creëert elegante, schone en leesbare code en verwacht dat ook van anderen. Je bent leergierig en zoekt continue naar nieuwe en moderne technieken, frameworks, versies etc. in een goede balans tussen research en zelf beter gaan ontwikkelen.

Iedere senior programmeur moet full stack kunnen werken. Wij werken intern met een moderne ontwikkelstraat: Jenkins, GIT, Jira, SonarQube, Nexus, Maven en we volgen de Agile ontwikkelmethodiek. Verder:

 • hands-on mentaliteit;
 • klantgerichte benadering;
 • team spirit: collegiaal gedrag en goed kunnen samenwerken;
 • goed kunnen omgaan met project deadlines;
 • aantoonbare ervaring met diverse frameworks, bij voorkeur Spring or JEE;
 • aantoonbare ervaring met Maven and GIT;
 • kennis van Java Persistence, bij voorkeur kennis van JPA2 en Hibernate;
 • kennis van databases: SQL and performance, bij voorkeur PostgreSQL;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Wat kun je van MetaFactory verwachten?

We bieden je uitdagende software projecten in de modernste Java ontwikkelomgeving, waaronder de MetaFactory Codegenerator.

We hebben de energie, de uitdagingen en de cultuur van een tech start-up met een team dat bestaat uit senior, ondernemende en resultaatgerichte collega’s. Fun is voor ons net zo belangrijk als de erkenning van jouw senioriteit. We hebben dan ook geen projectleiders. We zijn allemaal senior ontwikkelaars die volgens Scrum werken. Iedereen in het team is zelf verantwoordelijk voor het ontwikkelen van zijn en haar stories. Je mag verwachten dat een ieder uit zichzelf communiceert over de voortgang en de hulp die nodig is. Verder:

 • Agile ontwikkelomgeving;
 • aantrekkelijk salaris en arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheden om flexibel te werken;
 • MetaFactory is gevestigd in Amsterdam Sloterdijk. Met een professioneel team van Java ontwikkelaars en verkopers maken we het werk van heel veel Java ontwikkelaars nog boeiender dan het al is! Ons kantoor heeft voldoende parkeermogelijkheden en ligt dichtbij Station Sloterdijk.

Jij verbetert door jouw inzet het dagelijkse werk van andere professionele Java ontwikkelaars.

Contact

Neem voor meer informatie over deze vacature contact met ons op en bel 020 – 78 70 393 of mail naar info@metafactory.nl

Ook interessant

Vacature
Bachelor informatica afstudeerprojecten
Vacature
Vacature IT analist voor de digitale transformatie