Vacature

Vacature IT-analist voor de digitale transformatie

[object Object]
Tony Koeleman
28 mei 2019

MetaFactory maakt de bedrijfsvoering en dienstverlening van haar klanten digitaal. Deze digitale transformatie projecten voeren wij uit met een hecht en ervaren team bestaande uit projectmanagers, business consultants, IT-analisten en software ontwikkelaars (mei 2020: 14 medewerkers). De meeste projecten doen we bij ons op kantoor in Amsterdam, nabij Sloterdijk. De projecten variëren van de digitale autodealer, evenement management tot IoT-oplossingen. Wij bieden IT-analisten hierdoor uitdagend werk.

In een multidisciplinair team realiseren wij de digitale transformatie van onze klanten. We werken Scrum/Agile in DevOps teams. Je bent dus mede verantwoordelijk voor zowel de realisatie als het gebruik van de digitale transformatie oplossingen. Je analyseert de klantbehoeften, komt tot oplossingsrichtingen, test en documenteert de gerealiseerde software en ondersteunt tijdens het gebruik.

Digitale transformatie

Digitale transformatie is het vernieuwen van de bedrijfsstrategie, digitale strategie, modellen, operatie, producten, marketing-aanpak etc. van organisaties door digitale technologie te omarmen. Digitale transformatie versnelt de groei en winstgevendheid van bedrijven en is markt- en klantgericht. Deze webpagina gaat dieper in op wat wij onder Digitale Transformatie verstaan.

MetaFactory realiseert deze projecten door op projectbasis samen te werken met klanten en met andere bedrijven die gespecialiseerd zijn in strategie-ontwikkeling, business consultancy, marketing en dergelijke. MetaFactory levert de IT-component binnen de digitale transformatie.

Wat doet een IT-analist bij MetaFactory?

We werken bij MetaFactory met DevOps teams die verantwoordelijk zijn voor zowel de ontwikkeling als het gebruik van de software. Als IT-analist lever je hier een bijdrage aan:

 • Zelfstandig, of samen met een business consultant, senior IT-analist en/of software ontwikkelaar analyseer je met de klant de mogelijkheden om het bedrijfsproces, het product of de dienst dan wel de relatie met de klanten van onze klant te verbeteren (in het Engels: operational excellence, product leadership & customer experience/intimacy).
 • Je vertaalt de analyse naar oplossingsrichtingen, die je uitwerkt en ontwerpt met het software ontwikkelteam en de klant.
 • Als het software ontwikkelteam de oplossingsrichting heeft gerealiseerd, test je of de aanpassing werkt zoals bedoeld is. Samen met de software ontwikkelaars denk je na over automatisering van de tests.
 • Je documenteert de opgeleverde software zodat gebruikers ermee kunnen werken.
 • Je levert 2e-lijns support bij het gebruik van de software. De klant doet zelf de 1e-lijns support naar de eindgebruikers. Als de klant er zelf niet uitkomt, kan hij/zij terugvallen op jou.

Wat verwachten wij van jou?

We verwachten de drive om onze klanten onderscheidend en winstgevend te maken door de digitale transformatie ideeën te vertalen naar software die het verschil maakt. Je ziet het einddoel maar weet ook wat de eerst volgende stap moet zijn om snel tot werkbare en realiseerbare oplossingen te komen die waarde toevoegen.

En verder:

 • Hands-on mentaliteit
 • Klantgerichte benadering
 • Team spirit: collegiaal gedrag en goed kunnen samenwerken
 • Goed kunnen omgaan met project deadlines
 • Analytisch
 • Creatief
 • Oplossingsgericht
 • Servicegericht
 • Je weet wat er mogelijk is op het gebied van IT
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Wat kun je van MetaFactory verwachten?

We bieden je uitdagende projecten voor klanten die het verschil durven maken.

We hebben de energie, de uitdagingen en de cultuur van een jong techbedrijf met een team dat bestaat uit ervaren, ondernemende en resultaatgerichte collega’s. Fun is voor ons belangrijk net als de erkenning van jouw kwaliteiten. Je krijgt volop de gelegenheid om je eigen grenzen te verleggen, maar bieden je tegelijk een helpende hand. Je werkt zelfstandig en samen met senior collega’s. Verder:

 • Aantrekkelijk salaris en arbeidsvoorwaarden
 • De mogelijkheid om flexibel te werken
 • MetaFactory is gevestigd in Amsterdam. Ons kantoor heeft parkeermogelijkheden en ligt dichtbij treinstation Sloterdijk en metrostation Isolatorweg.

Contactpersoon

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Jack van Praag, partner bij MetaFactory (jack@metafactory.nl / 06-53 15 57 56) of maak gebruik van het contactformulier.

Kijk op onze vacaturepagina voor alle vacatures bij MetaFactory.

De liveblogs van de MetaFactory Herfst Hackathon 2019 en Winter Hackathon 2020 geven een indruk van werkzaamheden en werksfeer.

Ook interessant

Vacature
Vacatures MetaFactory
Vacature
Vacature Senior Front-end Ontwikkelaar