High Performance Code Lab

Softwareontwikkeling in een stroomversnelling

[object Object]
Tony Koeleman
28 september 2020
High Performance Code Lab

Doorgroeien in tijden van corona

In 2020 gaat de overwinning om te overleven vóór de strijd om een plekje te behouden in de markt. Een gezonde onderneming bestaat letterlijk en figuurlijk uit een organisatie waarbij de directie oog heeft voor de werknemers en deze een veilige werksituatie aanbiedt zodat ze in deze tijden zonder gezondheidszorgen kunnen werken.

De moeizame gang die Digitale Transformatie tot voor kort maakte, is in een stroomversnelling gekomen. De noodzaak processen (online) aan te passen is overal in onze maatschappij zichtbaar. Ondernemers die hierin de leiding nemen, kunnen de realiteit naar hun hand zetten en de toekomst van hun bedrijf veranderen.

De impact van corona op softwareontwikkelteams

Softwareontwikkelaars vinden is lastig. Heb je een geschikte developer die in je team past, dan duurt het een tijd voordat hij/zij productief is.

Maar er zijn meer zorgen, haal je de planning als je bijvoorbeeld kiest voor werknemers uit het buitenland? Sluiten de technische kwalificaties voldoende aan? Komt je budget niet in gevaar? Haal je je projectdoelen wel? En zo niet, hoe dan wel?

De gebruikelijke onzekerheden kregen er sinds maart 2020 grimmige vragen bij:

  • Hoe ziet de wereld er na de Covid-19 pandemie uit?
  • Hoe gaan organisaties om met de situatie?
  • Wat verandert er, of is er intussen een Status Quo?

Met een intelligente wijze van ondernemen, in een gezonde organisatie waar werknemers zich veilig voelen, haal je resultaten en boek je vooruitgang. Dat is anno nu minder vanzelfsprekend geworden. IT-bedrijven zijn voorzichtig, consolideren of stoten personeel en projecten zelfs af. De rem op de groei lijkt aangetrokken en voorzichtigheid is troef.

Is dit nodig? Wellicht is het zelfs onverstandig…

“De toegenomen druk op teams vanwege extra werk en openstaande vacatures zorgt er ook voor dat 8 op de 10 ondervraagde CIO’s zich zorgen maakt over de gezondheid van hun teams. Ruim de helft zegt daar ook in de vorm van speciale programma’s aandacht aan te besteden”, aldus een onderzoek door Harvey-Nash.
Quote uit ‘Veel meer IT-investeringen door bedrijven coronatijd’.

De economie krijgt dreun na dreun maar krabbelt langzaam op omdat flexibele bedrijven zich herpakken. Slimme en wendbare organisaties pakken de draad weer op. Door aanpassing en omarming van innovatie, moed en getoond leiderschap starten zij door.

Daarbij gebruiken ze methoden die tot voor kort op de plank lagen of werden genegeerd. De inzet van High Performance Teams is daar een goed voorbeeld van.

High Performance Code Lab

Stel je eens voor… dat je de beschikking krijgt over een senior team van Java developers die 2x sneller kunnen ontwikkelen. En dat de software die ontwikkeld wordt, zich kenmerkt door uitstekende kwaliteit, gemak van onderhoud en wendbaarheid. Aanpassingen kunnen snel, onder jouw eigen regie worden doorgevoerd, want je bent zelf eigenaar van de source code. Je bent dus volledig ‘in control’.

Dit ideaalplaatje kan werkelijkheid worden. MetaFactory heeft namelijk een unieke propositie ontwikkeld waarmee de wensenlijst van een IT-afdeling, in een organisatie die echt een sprong vooruit wil maken, wordt afgevinkt: een High Performance Code Lab. 

Het productiviteitsvoordeel is vooral groot als de technology stack overeenkomt met de stack waarmee MetaFactory haar projecten uitvoert. Indien een andere technology stack wordt gekozen is een initiële investering nodig voordat de volledige tijdswinst gerealiseerd kan worden. De troef van het High Performance Code Lab is de Code Composer.

Uitleg in een notendop: in plaats van handmatig (tijdrovend en foutgevoelig) alle software te typen, instrueert en programmeert de developer de Code Composer. Vervolgens produceert deze tool in no-time nieuwe source code, waarbij inventief gebruik gemaakt wordt van eerder ontwikkelde code-instructies. Onnodig handwerk wordt geëlimineerd en er ontstaat tijd voor echte innovatie.

En dan verder…

Als het jouw eigen team lukt om productiever, betere code te produceren, sla je daarmee twee vliegen in een klap: opleiding én resultaat binnen het project. Het leren werken met de Code Composer ontstaat organisch en is geen ‘must’. Het biedt wel een duurzaam voordeel: de ontwikkeling van het eigen team!

Benieuwd of het Code Lab dé oplossing is voor jouw organisatie?

Interesse? Maak dan een afspraak voor een Zoom-meeting en ontdek de mogelijkheden voor jouw situatie. Als je wilt, vertellen we in 30 minuten over de hoed en de rand van onze aanpak.

Stuur vandaag nog een bericht naar via de contactpagina.

Ook interessant

High Performance Code Lab
Van software ontwikkelteam naar High Performance Team
High Performance Code Lab
Minimaliseer inwerkkosten bij detachering
High Performance Code Lab aanvragen
Contact