High Performance Code Lab

Softwareontwikkelaars inhuren of aannemen?

[object Object]
Jack van Praag
1 september 2020
High Performance Code Lab

Zie maar eens aan een senior java developer te komen. Eentje die past in de bestaande ontwikkelgroep en perfect meewerkt. Wellicht heb je behoefte aan meerdere software-ontwikkelaars: is er dan wel voldoende budget om je project te realiseren? Haal je de planning? En: neem je ontwikkelaars aan of huur je ze tijdelijk in?

Misschien is een kwalitatieve upgrade van het bestaande software ontwikkelteam een beter idee. Het zou zo maar goed kunnen passen in de projectaanpak en bedrijfsvisie. Met de bijscholing van collega’s hou je de kosten sowieso binnen de perken. Zeker als externe senior software developers de bestaande kennis met nieuwe methodieken verrijken. Je houdt de vaart erin als je dit tijdens een lopend project doet. Zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

Toekomstvisie: sneller doelen halen

Met een strategie bepaal je bedrijfsdoelen. In het tempo van deze tijd, is snelheid steeds belangrijker. Met andere woorden: de doelen volgen elkaar in rap tempo op. Wie niet snel genoeg op de wensen en grillen van de markt reageert, vist zakelijk binnen de kortste keren achter het net. Dit geldt voor nieuwkomers en voor gevestigde namen.

Het goede nieuws is: met de juiste tactiek hou je aansluiting op de markt.

Het slechte nieuws is: het tempo wordt telkens hoger.  

Bereid je voor op de toekomst

Met een compacte taskforce – of High Performance Team – houd je de ontwikkeling van software en applicaties flexibel en wendbaar. Zeker als de geselecteerde teamleden op een Agile manier werken en elkaar constant coachen. Kennis delen wordt zo een gewoonte. Het resultaat is verdieping en verbreding van de verschillende expertises. De vaardigheden die ontstaan overlappen elkaar en in een open en communicatieve werksfeer kan een sprint telkens effectiever opgeleverd worden. Zo hou je het tempo en de kwaliteit hoog: door sneller betere code op te leveren.

Het kan ook anders. In de afgelopen tien jaar ontstonden Low-code en No-code platforms. Slimme opdrachtgevers kiezen steeds vaker voor softwareontwikkeling op een bereikbare afstand. In co-creatie en via in-sourcing en bij voorkeur met oplossingen in eigen huis.

De reden? Klanten willen tegenwoordig betrokken zijn bij de ontwikkeling van hun software. En deze trend zal doorzetten want moderne bedrijven zijn IT-bedrijven en moderne medewerkers willen sneller en beter en effectiever werken. Om aan deze wens te voldoen is het MetaFactory High Performance Code Lab ontwikkelt.

Reageer snel op klantvragen en marktontwikkelingen

Maatwerk software die precies doet wat een organisatie wil, zonder compromissen te sluiten, zonder vendor lock-in en andere nare zaken die je er niet bij wilt hebben is een bereikbaar doel. Dit in-house realiseren, kan door inzet van het MetaFactory High Performance Code Lab.

metafactory java codegenerator

Softwareontwikkelaars zijn schaars

Het kost tijd voordat developers van buiten de organisatie zijn ingewerkt. Om over de kosten nog maar te zwijgen. Door de eigen werkwijze te combineren met aanvullende inzichten van de senior softwareontwikkelaars van MetaFactory en kennis te nemen van de vernieuwende methodiek en tools, sla je een slag en maak je een flinke sprong vooruit.

Via het MetaFactory High Performance Code Lab kunnen nu ook andere organisaties kennismaken met de methodiek van MetaFactory om snel betere code op te leveren. Zo zijn er geen externe en dure java developers nodig en worden de eigen teams in korte tijd effectiever. Hoe duurzaam is dat?

High Performance Software Development Teams zijn het passende antwoord op de schaarste van (senior) java developers.

Meer weten?

Vraag het High Performance Code Lab aan, neem contact op via de contactpagina of stuur een bericht naar info@metafactory.nl o.v.v. High Performance Code Lab

Het laatste nieuws over MetaFactory lees je in de periodieke nieuwsbrief.

Ook interessant

High Performance Code Lab
Van software ontwikkelteam naar High Performance Team
High Performance Code Lab
Minimaliseer inwerkkosten bij detachering
High Performance Code Lab
Softwareontwikkeling in een stroomversnelling
High Performance Code Lab aanvragen
Contact