High Performance Code Lab

Sneller betere java code opleveren

[object Object]
Marnix van Bochove
27 augustus 2020

Zie maar eens aan een java developer te komen. Eentje die begrijpt wat je wilt, in de bestaande ontwikkelgroep past en geen absurde eisen stelt.

Of heb je meerdere software-ontwikkelaars nodig? Past wat je wilt dan nog wel in het beschikbare budget? Haal je de planning van je project? Misschien is een kwalitatieve upgrade van je bestaande team een beter idee.

Software Development Teams streven snelheid en efficiëntie na in het realiseren van gewenste functionaliteit voor gebruikers. De inzet van goed ingewerkte multidisciplinaire teams is een verbetering en aanwinst voor de software-ontwikkeling binnen een IT-organisatie. Er is behoefte aan teams met senior ontwikkelaars die zijn ingewerkt om een hoge productiviteit te kunnen leveren. MetaFactory beschikt over softwareontwikkelaars om deze IT-organisaties te helpen.

High Performance Teams

De teamleden zijn senior java developers en geselecteerd op basis van eigenschappen en kwaliteiten, bijvoorbeeld specialisatie. Per project of deelproject nemen zij deel aan een serie sprints. Een team gaat telkens verder met de geplande stories in de sprint. In de organisatie van projecten waarbij snelle oplevering in combinatie met kwaliteit belangrijk is, spelen High Performance Teams (HPT’s) een belangrijke rol.

HPT’s bestaan uit ervaren senior software-ontwikkelaars die met minimale input van een projectleider hun sprints volbrengen. De zelfstandige teamleden plannen werk, lossen problemen op, nemen beslissingen en beoordelen en sturen op de voortgang. Het team is grotendeels zelfsturend en intern coachend, wat prima kan in een Agile werkwijze met sprints van telkens twee weken.

metafactory java codegenerator

In deze organisatie vindt continue overleg plaats. De prioriteit om eerst de oplossing te bedenken, en daarna code te schrijven, vertaalt zich in een noodzaak om hiervoor ook de benodigde tijd te hebben. De teams van MetaFactory zijn HPT door hun kwaliteit maar ook vanwege hun toolset. De MetaFactory codegenerator zorgt dat er sneller en consequenter geprogrammeerd kan worden. Onze HPT’s nemen niet alleen de tool mee maar ook de libraries van reeds ontwikkelde code-instructies. Deze specifieke instructies leveren direct bruikbare software op.

Via het High Performance Code Lab kunnen nu ook andere organisaties kennismaken met de methodiek van MetaFactory om snel betere code op te leveren. Zo zijn er geen externe en dure java developers nodig en worden de eigen teams in korte tijd effectiever.

Software Development Teams zijn het passende antwoord op de schaarste van (senior) java developers.

Meer weten?

Vraag het High Performance Code Lab aan, neem contact op via de contactpagina of stuur een bericht naar info@metafactory.nl o.v.v. High Performance Code Lab

Het laatste nieuws over MetaFactory lees je in de periodieke nieuwsbrief.

Ook interessant

High Performance Code Lab
Van software ontwikkelteam naar High Performance Team
High Performance Code Lab
Creëer met MetaFactory je eigen low-code platform voor softwareontwikkeling
High Performance Code Lab
Softwareontwikkeling in een stroomversnelling
High Performance Code Lab aanvragen
Contact