Code Composer

Hoe bouw je een eigen low code platform?

[object Object]
Tony Koeleman
29 maart 2021

Wanneer low code?

Standaard low code systemen worden steeds beter. Dat is super. Low code applicaties vormen steeds vaker een oplossing voor afdelingen die hun processen willen automatiseren. Ook hebben we inmiddels geaccepteerd dat het voor de meeste low code applicaties een illusie is dat deze gerealiseerd kunnen worden, zonder de inzet van ervaren software ontwikkelaars. En dat is prima.

Dus wanneer low code? Als je geen specifieke eisen stelt ten aanzien van de software architectuur; Als je de gegenereerde broncode niet hoeft te zien of aan te passen; Als je accepteert dat je binnen de mogelijkheden van de low code generator blijft; Als je de kosten van de low code generator kan en wil betalen; Als je accepteert dat je niet zonder de low code generator kan om je applicatie te blijven gebruiken.

Wat als low code niet geschikt is?

Maar wat nu als je wel specifieke eisen aan de software architectuur stelt? Wat als je specifieke eisen aan de functionaliteit stelt? Wat als performance echt een issue is? Wat als de gebruikskosten van een low code platform te duur worden? Waarschijnlijk zal je dan constateren dat voor die toepassingen de standaard low code platformen geen rendabele oplossing bieden.

Wat dan? Wellicht dat er standaard pakketten op de markt zijn, die jouw vraagstuk oplossen. Maar als dat ook niet het geval is, wat dan?

Alles met de hand programmeren? Dat kan zeker een oplossing zijn. Maar als de applicatie groter wordt, of er is behoefte aan een IT-landschap van oplossingen gebaseerd op dezelfde software architectuur, dan wordt alles met de hand bouwen duur en onderhoudsgevoelig.

Bouw je eigen low code platform met MetaFactory

Geen low code, geen standaard oplossing, niet alles met de hand bouwen en onderhouden. Maar wat dan? Bouw je eigen low code platform met MetaFactory!

1- Conform jouw software architectuur
2- Genereer software met een code kwaliteit die je ook met de hand had willen schrijven
3- Zorg dat je software kwalitatief hoogwaardig, flexibel en onderhoudbaar is
4- Minimaliseer de total cost of ownership.

Je hebt met MetaFactory het beste van 2 werelden: low code èn handmatig software ontwikkelen. In onderstaande tabel zie je hoe MetaFactory zich verhoudt tot enerzijds standaard low code oplossingen en anderzijds tot handmatig software ontwikkelen bij een applicatie, of een applicatie landschap met een omvang vanaf 100.000 regels broncode. Hoe groter de applicatie, of het applicatie landschap wordt, hoe beter MetaFactory zich gaat verhouden tot low code en handmatige oplossingen.

Onderwerp 

low code 

MetaFactory 

handmatig 

Functionele mogelijkheden ♦♦◊◊◊ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦
Technisch aanpasbaar ♦♦◊◊◊ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦
Snelheid ontwikkelen ♦♦♦♦♦ ♦♦♦◊◊ ♦◊◊◊◊
Onderhoudbaarheid software ♦♦♦♦◊ ♦♦♦♦♦ ♦♦◊◊◊
Minimalisatie gebruikskosten ♦◊◊◊◊ ♦♦♦♦◊ ♦♦◊◊◊
Geschikt voor niet-developer ♦♦♦♦◊ ♦◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊
Geschikt voor developer ♦♦◊◊◊ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦

 ◊◊◊◊◊ = niet van toepassing, ♦♦♦♦♦ = geheel van toepassing

Hoe implementeer je MetaFactory binnen jouw organisatie: Wij leren je werken met MetaFactory; We bepalen samen de gewenste software architectuur; We doen het voor en blijven je ondersteunen indien gewenst.

Zie onze referenties voor bedrijven die je voor gingen of kijk op deze video voor meer uitleg.

Interesse? Neem nu contact met ons op.

Ook interessant

Code Composer
Hoe MetaFactory de systeemarchitect ondersteunt
Code Composer
Copy, paste, adjust, repeat
High Performance Code Lab aanvragen
Contact